Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății grăbește vaccinarea: adresă către centrele unde are loc imunizarea

vaccinare, cluj, doctori

Personalul medical trebuie imunizat până astăzi la ora 20:00. În acest sens Ministerul Sănătății vrea să termine prima etapă pentru cadrele medicale.

Instituția a trimis adrese către centrele de vaccinare în care li se precizează cadrelor medicale că au nevoie de un program strict.

"Este o notă către spitale care îi îndeamnă pe cei responsabili să facă programările cât mai rapid. Este o răspundere mare, nu vrem să întârziem procesul de vaccinare şi nu vrem ca cei din linia întâi - cei mai expuşi - să rateze această oportunitate din motive birocratice", a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru AGERPRES.

Etapa a doua de vaccinare include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 7 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 17.846.

Citește și: Dorel Vișan, convins că Sars-Cov-2 a fost conceput în laborator: 'Ei au spus că vaccinul nu rezolvă. De ce aţi făcut virusul? Cred că e alimentat în continuare'

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 76.400.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care:

- 27 reacții de tip local;

- 35 reacții generale;

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

- 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

- 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie);

Alte 5 reacții sunt în curs de investigare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.