Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru medici! Ministerul Sănătății nu are bani pentru salarii: 'Se caută soluții'

Inquam Photos / Octav Ganea
Cseke Attila

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a declarat miercuri seara că Ministerul nu are bani pentru plata salariilor din luna decembrie. Acesta spune că se caută mai multe soluții, dar că cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern.

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila susține că sunt 74.000 de angajați în sistemul bugetar de sănătate, care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătății. „Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există, trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24, relatează Mediafax.

El spune că termenul până la care trebuie găsită soluția este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajații să își poată primii banii în 15 decembrie. „Încă n-am depășit o anumită limtă în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație”, a mai spus Cseke Attila.

Acesta a precizat că este vorba de salariile angajaților de la UPU-uri, „medici, asistenți care duc greul în lupta cu pandemia”, dar și de angajații DSP-urilor, de cei de la Ambulanță, de toți rezidenții. „Eu am această speranță că lucrurile se vor rezolva. (...) Se lucrează la acest lucu, dacă există o soluție, alta decât o rectificare, prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătății. Se lucrează la mai multe ipoteze. Cea mai ușoară soluție este, după momentul formării Guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății.

Vezi și: Ministrul Mediului cere INTERZICEREA centralelor de apartament: 'Trebuie să interzicem. Să începem de undeva' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.