Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății prezintă bilanțul victimelor exploziilor de la Crevedia: 3 pacienți critici intubați și ventilați mecanic / 17 pacienți externați - raport

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rafila

Ministerul Sănătății prezintă marți bilanțul victimelor exploziilor de la Crevedia.

În spitalele din București sunt internate în acest moment 27 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 12 pacienți sunt transferați în străinătate.

Vezi aici document (raport.pdf)

Trei pacienți critici intubați și ventilați mecanic din care doi pacienți - Spitalul Clinic de Urgență București și un pacient la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București.

24 de pacienți sunt internați în stare medie sau ușoară, după cum urmează: - 11 pacienți - Spitalul Clinic de Urgență București; - 8 pacienți - Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București; - 3 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București; - 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență București; - 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

Pacienți externați: 17

Pacienți decedați: 2

Pacienți transferați în străinătate: 12

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore, fiind monitorizat intensiv continuu.

Alţi 3 pacienţi cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului sunt stabili hemodinamic, aceştia fiind internaţi la Berlin şi Lubeck, în Germania.

Cu excepţia pacientului cu arsuri pe mai mult de 90% din corp, starea tuturor celorlalţi aflaţi în străinătate nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.