Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Transporturilor a anunţat o serie de măsuri de sprijin pentru transportatorii rutieri români

Guvern
lucian bode

Ministerul Transporturilor a anunţat o serie de măsuri de sprijin pentru transportatorii rutieri români, după ce ministrul Lucian Bode a avut discuţii cu aceştia în ultima săptămână. Astfel, Ministerul anunţă că a demarat demersuri pentru stabilirea unui coridor de transport pentru transportul rutier internaţional de mărfuri sau analizarea posibilităţii de a aplica anumite derogări, pentru conducătorii auto, de la regulile privind perioadele de conducere şi de odihnă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a discutat cu reprezentanţii industriei din transportul rutier, în ultima săptămână, în contextul crizei generate de noul coronavirus, a transmis, sâmbătă, Ministerul Transporturilor, potrivit News.ro.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

Discuţiile purtate direct, cu patronatele din transporturile rutiere, au determinat identificarea unui set de măsuri concrete prin care se va putea reduce impactul

negativ al ultimelor evoluţii la nivel internaţional.

Potrivit MInisterului, pe lângă constituirea unui grup de lucru destinat informării reciproce şi a dialogului direct şi permanent între experţii din minister şi transportatorii rutieri pentru rezolvarea rapidă a problemelor pe care le întâmpină operatorii de transport, au fost întreprinse o serie de demersuri.

Astfel, vor avea loc discuţii la Guvern pe problematica efectelor negative ale crizei asupra sectorului transporturilor rutiere şi propunerea unor măsuri pentru diminuarea impactului negativ, dar şi în cadrul Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la nivel de ministru şi premier, pe marginea problemelor întâmpinate de transportatorii rutieri români

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

”Ministerul Transporturilor s-a angajat la solicitarea de sprijin din partea Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru stabilirea cu celelalte State Membre (SM) ale Uniunii Europene (UE) a unui coridor de transport pentru transportul rutier internaţional de mărfuri; Cererea sprijinului din partea MAE şi a autorităţilor SM ale UE pe teritoriul cărora tranzitează transportatorii români de mărfuri, pentru deblocarea unor situaţii şi clarificarea unor măsuri aplicate acestora din cauza restricţiilor; Solicitări către Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia de frontieră pentru clarificarea aspectelor legate de statutul conducătorilor auto care intră în România cu vehicule de peste 3,5 tone; Solicitare către reprezentanţii europeni de la Bruxelles pentru analizarea posibilităţii de a aplica anumite derogări, pentru conducătorii auto, de la regulile privind perioadele de conducere şi de odihnă”, a transmis MInisterul Transporturilor.

”Totodată, ieri, 13 martie 2020, conducerea Ministerului a cerut prin adrese oficiale, dar şi telefonic miniştrilor transporturilor din Ungaria şi Slovenia să se

realizeze o cooperare strânsă în ceea ce priveşte organizarea coridorului de trecere, ce ar permite întoarcerea camioanelor şi autocarelor blocate în graniţe.

Solicitările formulate au ajuns la comitetele pentru situaţii de urgenţă din ambele ţări”, se mai arată încomunicatul MInisterului.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Ministrul Lucian Bode afirmă că autorităţile sunt pregătite pentru orice scenariu.

”La Minister, indiferent de evoluţia situaţiei, lucrurile vor funcţiona normal. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Am iniţiat dialogul cu reprezentanţii industriei din transporturi tocmai pentru că ei sunt cei mai în măsură să ne transmită problemele pe care le întâmpină. O situaţie aparte o întâlnim în cazul transportului rutier în zona căruia avem afectate atât componenta persoane cât şi pe cea de marfă. Faptul că ne-am organizat rapid, că suntem într-un dialog permanent a dat deja primele rezultate. Pentru propunerile pe care mi le-au prezentat căutăm să identificăm cât mai rapid soluţiile legale şi sursele financiare. Astfel vom putea să reducem cât mai mult impactul negativ cu care se confruntă în momentul de faţă operatorii de transport rutieri. Este o perioadă pe care împreună o vom parcurge, o perioadă în care Guvernul din care fac parte va sprijini prin toate pârghiile pe care le deţine mediul de afaceri autohton, inclusiv prin solicitarea la Bruxelles a finanţării industriei de transport prin scheme de ajutor de stat”, a spus ministrul Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.