Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Turismului se digitalizează cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 11,8 milioane de lei

Antena 3
Bogdan Trif

Ministerul Turismului a semnat un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile, în valoare de 11,8 milioane de lei, pentru eficientizarea activităților de autorizare și control și digitalizarea activității instituției, potrivit unui comunicatde presă.

În același timp, banii urmează să fie folosiți și pentru crearea de registre electronice pentru unitățile de cazare în funcție de clasificări, pentru agențiile de turism, patrimoniul turistic, dar și un registru electronic al numărului de turiști cazați în unitățile de cazare din România. Fiecare fișă de cazare va fi astfel transmisă către minister, cu respectarea GDPR, nefiind colectate date privind nume, prenume, cod numeric personal sau alte date personale

Citește și: Un ministru PSD iese la atac în pline audieri în Parlament: Raluca Turcan și Roberta Anastase, la un pas de a prelua destinul României

“Este necesar ca la nivelul Ministerului Turismului să existe o evidență electronică a turiștilor care ajung în unitățile de cazare de pe întreg teritoriul țării noastre. Practic, fișa de cazare completată de fiecare persoană care ajunge într-un hotel sau o pensiune va fi transformată într-una electronică și va fi raportată Ministerului Turismului. Astfel, vom avea date concrete privind circulația turistică din țara noastră. În schimb, colectarea de date nu va aduce atingere legislației privind protecția datelor personale. Ministerul va primi doar date legate de naționalitatea turistului, locațiile în care s-a cazat, vârsta, respectiv durata sejurului din România, fără a fi colectate și date privind nume, prenume, cod numeric personal sau alte date personale. Mai mult decât atât, acest proiect ne acordă posibilitatea de a avea registre electronice complete și în ceea ce privește unitățile de cazare clasificate, dar și a obiectivelor turistice din întreaga țară. România va putea, astfel, să își creioneze strategii concrete din punct de vedere turistic bazate pe informații reale și colectate în timp util”, precizează ministrul demis al Turismului, Bogdan Trif.

Citește și: Victor Ponta, pledoarie INCENDIARĂ: Argumentele IREFUTABILE care demască blatul politic dintre PSD și PNL

De asemenea, proiectul presupune consolidarea capacității Ministerului Turismului de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea online și în timp real a tuturor categoriilor de autorizații emise, conform Ministerului.

Proiectul în valoare de 11,8 milioane de lei se va derula pe o perioadă de 30 de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.