Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul ucrainean al Apărării: 'Am primit din Occident circa 10% din armele de care avem nevoie'

yurfact.com.ua
ucraina-guvern

Ucraina a primit ''aproximativ 10% din armele'' pe care le solicită partenerilor săi occidentali pentru a lupta în teren contra armatei ruse, a indicat marţi Ministerul Apărării ucrainean, informează AFP.

''Dintre armele de care avem nevoie, noi am primit circa 10%'', şi-a exprimat regretul viceministrul apărării ucrainean Anna Maliar, la postul public de televiziune.

''Au mai puţină importanţă eforturile desfăşurate de Ucraina şi profesionalismul armatei noastre, fără ajutorul partenerilor occidentali nu vom putea câştiga acest război'', a subliniat Maliar.

Potrivit acesteia, situaţia este foarte dificilă în special în Donbas (est), unde ruşii avansează treptat de câteva săptămâni, în prezent aceştia controlând practic întreaga provincie Lugansk.

Reprezentanta Kievului a solicitat un ''calendar precis, într-un viitor apropiat'', în plus faţă de ''voinţa partenerilor occidentali'' de a susţine financiar şi militar Ucraina.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.