Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii Culturii din statele membre UE, soluţii coordonate pentru atenuarea impactului pandemiei de Covid-19 asupra sectoarelor creative

ministerul culturii

Miniştrii Culturii din statele membre ale Uniunii Europene au agreat, miercuri, necesitatea unor soluţii coordonate pentru atenuarea impactului generat de pandemia de Covid-19 asupra sectoarelor culturale şi creative.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat la reuniunea informală a miniştrilor Culturii, organizată de Preşedinţia Croată a Consiliului Uniunii Europene, prin sistem de videoconferinţă.

Miniştrii au agreat necesitatea unor soluţii coordonate la nivel european pentru atenuarea impactului generat de pandemia COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, sever afectate de această criză fără precedent, se arată într-un comunicat remis News.ro.

În acest scop, o platformă online va fi în curând creată pentru continuarea schimbului de bune practici între miniştrii culturii din Uniunea Europeană şi pentru o cooperare consolidată între Comisia Europeană şi statele membre UE.

Demnitarul român a accentuat necesitatea unor măsuri financiare, legislative şi non-legislative la nivelul Uniunii Europene, în vederea gestionării eficiente a situaţiei de criză şi a acordării unui sprijin rapid artiştilor, creatorilor şi profesioniştilor din domeniul culturii.

„Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene. Avem deopotrivă nevoie de soluţii pentru sectorul public şi cel privat, în funcţie de particularităţile acestora”, a subliniat domnul Bogdan Gheorghiu.

Utilizarea eficientă a actualului şi viitorului cadru financiar multianual a fost, astfel, considerată, în unanimitate, ca fiind un instrument esenţial în atenuarea consecinţelor pandemiei. Una dintre măsurile imediate a constat în instituirea unor reguli flexibile de acordare a fondurilor din programul Europa Creativă 2014- 2020, care ţin cont de situaţia actuală de forţă majoră.

Miniştrii UE au subliniat necesitatea unei Strategii Digitale a Uniunii Europene pentru domeniul cultural, precum şi importanţa continuării demersurilor de combatere a ştirilor false, prin susţinerea jurnalismului de calitate şi contracararea dezinformării propagate de platformele online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.