Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de externe din SUA şi alte 20 de state au condamnat luni arestările în masă din Cuba

elcomercio.pe
protest cuba

Miniştrii de externe din SUA şi alte 20 de state au condamnat luni arestările în masă din Cuba şi au cerut restabilirea deplină a accesului la internet pe insula care a fost zguduită recent de proteste, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Declaraţia comună a fost semnată de guvernele din SUA, Austria, Brazilia, Columbia, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Ecuador, Estonia, Guatemala, Grecia, Honduras, Israel, Letonia, Lituania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Coreea şi Ucraina.

"Democraţiile din întreaga lume se alătură pentru a susţine poporul cubanez, cerând guvernului cubanez să respecte solicitările cubanezilor pentru drepturi universale ale omului", a afirmat secretarul de stat Antony Blinken, referindu-se la grupul care include unii dintre vecinii latinoamericani ai Cubei şi foste membre sau sateliţi ai Uniunii Sovietice.

Săptămâna trecută, SUA au instituit sancţiuni împotriva Ministerului Securităţii din Cuba şi a forţelor speciale ale Ministerului de Interne pentru presupuse abuzuri împotriva drepturilor omului în timpul reprimării protestelor antiguvernamentale din această lună, pe fondul crizei economice, a modului în care guvernul a gestionat pandemia şi a recentelor limitări ale drepturilor civile. Sute de activişti au fost reţinuţi în timpul protestelor, notează Reuters

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.