Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de externe rus şi chinez au discutat la telefon situaţia din Siria şi Peninsula Coreeană

lavrov

Şefii diplomaţiilor rusă şi chineză, Serghei Lavrov şi Wang Xi, au discutat vineri la telefon cu privire la situaţia din Peninsula Coreeană şi despre reglementarea crizei siriene, informează agenţia de presă TASS. 'Cele două părţi au discutat cele mai actuale probleme de pe agenda internaţională, inclusiv starea lucrurilor în reglementarea problemei siriene şi situaţia din Peninsula Coreeană, precum şi graficul viitoarelor contacte bilaterale', se spune într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

Situaţia în Peninsula Coreeană s-a acutizat din nou la începutul anului trecut, când Phenianul a întreprins un test nuclear şi ulterior a lansat o rachetă balistică de pe un satelit artificial al Terrei. În septembrie 2016, Coreea de Nord a efectuat încă un test nuclear, iar pe parcursul unui an a realizat mai mult de 20 de lansări de rachete. După ce armata nord-coreeană a efectuat recent noi teste cu rachete, Washingtonul a deplasat în regiune o flotilă militară, inclusiv un portavion, conform Agerpres.

În Siria, SUA au lansat săptămâna trecută 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei aeriene Shayrat, ca răspuns la presupusul atac chimic imputat de Occident regimului de la Damasc şi soldat cu cel puţin 87 de morţi, printre care 30 de copii şi 20 de femei. Iranul şi Rusia au condamnat bombardamentele lansate de SUA împotriva bazei Shayrat, în timp ce aliaţii SUA, între care Marea Britanie, Australia şi Arabia Saudită, şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.