Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii Energiei din G20 vor avea, vineri, o videoconferinţă, pentru asigurarea stabilității pe piața energiei

en.xinfinance.com
summit g20

Arabia Saudită va găzdui vineri o reuniune extroardinară, prin videoconferinţă, a miniştrilor Energiei din G20 (cele mai dezvoltate economii ale lumii), "pentru a asigura stabilitatea pe piaţa energiei", potrivit unui document intern consultat de Reuters.

Videoconferinţă este programată să se desfăşoare vineri între orele 12:00 - 14:20 GMT şi va urma unei reuniuni virtuale a OPEC+, o alianţă ce regrupează statele membre OPEC, Rusia şi alţi producători de petrol, care va avea loc joi, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Specialistii vin cu o veste INCREDIBILĂ: economia românească ar putea fi MAI PUȚIN afectată de criză decât se crede

"Ne aşteptăm la discuţii productive, pe măsură ce ne urgentăm eforturile în această perioadă dificilă", se arată într-un document intern pregătit pentru reuniunea miniştrilor Energiei din G20, consultat de Reuters.

Preţul petrolului a scăzut la jumătate ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus dar şi a expirării unui acord internaţional destinat limitării producţiei de petrol a membrilor Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusiei şi altor state producătoare.

Citește și: Impozitarea cu 90% a salariilor de lux din sistemul bugetar: lista măsurilor USR pentru Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut autorităţilor de la Riad şi Moscova să reducă producţia de petrol pentru a susţine preţurile la ţiţei într-un context în care pandemia de coronavirus reduce cererea, iar stocurile încep să se acumuleze. Cererea mondială de petrol a scăzut cu aproape o treime, sau aproximativ 30 milioane de barili de petrol pe zi, din cauza coronavirusului.

Potrivit unor surse citate de Reuters, producătorii de petrol din OPEC+ ar urma să cadă joi de acord asupra unei reduceri a producţiei însă numai dacă şi SUA se vor alătura acestui efort.

G20 este un grup al ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, reprezentate de miniştri de finanţe şi guvernatori ai băncilor centrale din 20 de economii. Ţările G20 reprezintă doua treimi din populaţia planetei şi aproape 90% din Produsul Intern Brut al acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.