Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii lui Cioloș: O nouă retragere și mai multe avize pozitive

ciolosParlament

Audierile miniștrilor propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș nu s-au finalizat. După ce în miez de noapte prim-ministrul a anunțat că o retrage pe Cristina Guseth, marți, 17 noiembrie, în jurul orei 10:00  a confirmat oficial că noua numire este Raluca Prună.

”Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, anunța premierul desemnat pe pagina de Facebook.

UPDATE 11:30: Guvernul a trimis Parlamentului un program de guvernare revizuit, din care lipsește comasarea alegerilor și în care au fost adăugate noi măsuri, informează Digi24. Totuși, acest program nu va fi luat în considerare, deoarece miniștrii propuși au fost deja audiați pe baza vechiului program.

UPDATE 10.30: Vasile Dâncu a primit aviz pozitiv în comisii, iar la ieșire a declarat în fața presei că nu este propunerea PSD. El a explicat de ce i-a fost rău în seara precedentă: ”A fost o demineralizare și lipsa de odihnă. Am muncit mult în ultimul timp”.

UPDATE 10.00: Cele două camere ale Parlamentului se vor reuni în plen la ora 12:oo.

Mai mult chiar, marți dimineață, Dacian Cioloș a transmis Parlamentului un nou program de guvernare, expus pe 7 pagini.

Pe lista posibililor înlocuitori vehiculați au fost Mihai Selegean, fost director al Institului de Magistratură, și Raluca Prună, înalt funcționar în Comisia Europeană. Retragerea Cristinei Guseth a venit după ce comisiile din Parlament au avizat-o favorabil, după o serie de întrebări incomode.

Pentru a afla cum a decurs audierea citește: Retragerea Cristinei Gusseth

 Toți miniștrii propuși de Dacian Cioloș, cu excepția lui Vasile Dâncu, care va fi audiat pe 17 noiembrie, au fost audiați și au primit aviz pozitiv luni, 16 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.