Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii Sănătății din G7 acuză Rusia că încalcă Dreptul Internațional Umanitar după ce spitalele din Ucraina au fost bombardate

grupul g7

Miniștrii Sănătății din G7 condamnă atacurile asupra unităților sanitare din Ucraina și susțin că acestea reprezintă o încălcare a Dreptului Internațional Umanitar, anunță Mediafax.

Într-o declarație comună cu miniștrii sănătății din G7, secretarul american al Sănătății și Serviciilor Umane, Xavier Becerra, a condamnat atacurile armatei ruse asupra unităților sanitare și a lucrătorilor din domeniul sănătății din Ucraina.

„Direcționarea intenționată a atacurilor asupra civililor și a infrastructurii civile, inclusiv asupra unităților și lucrătorilor din domeniul sănătății, încalcă Dreptul Internațional Umanitar. Sănătatea trebuie să rămână o prioritate, lucrătorii din domeniul sănătății fiind protejați astfel încât să poată oferi îngrijiri de urgență pentru a salva vieți, iar sistemele și facilitățile de sănătate trebuie să fie protejate astfel încât să rămână accesibile tuturor celor care au nevoie de ele", au afirmat miniștrii sănătății în declarația preluată de CNN.

Demnitarii au avertizat că sistemul de sănătate ucrainean este supus unei „presiuni semnificative" și au declarat că sunt îngrijorați în legătură cu capacitatea organizațiilor umanitare de a furniza ajutor medical celor care au nevoie.

12 persoane au fost ucise și 34 de persoane au fost rănite în cel puțin 43 de atacuri asupra unităților sanitare din Ucraina, a declarat săptămâna trecută directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.