Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii vor avea plângeri penale dacă Guvernul adoptă Ordonanța pentru migrația aleșilor locali

Facebook
Ludovic Orban

Liderul Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a anunţat joi că va formula o plângere penală împotriva premierului Ciolacu şi "a tuturor membrilor Guvernului" în cazul în care va fi aprobată o ordonanţă care "va da liber traseismului politic” al aleşilor locali,  conform Agerpres.

Orban a reafirmat că tot ce face această coaliţie în materie de organizare a alegerilor „este scandalos".

  • "Tot ce face această coaliţie antidemocratică în materie de organizare a alegerilor este scandalos şi ar trebui să provoace o revoltă în întreaga societate. Comasarea localelor cu europarlamentarele, devansarea alegerilor prezidenţiale şi fixarea unei date scoase din burtă care obligă la o campanie electorală exact în perioada în care cei mai mulţi români sunt plecaţi în concedii, legalizarea traseismului politic etc. reprezintă adevărate atentate la democraţie", a precizat Orban, într-o postare pe Facebook.

El susţine că a aflat, "din surse demne de încredere", că PSD şi PNL ar fi decis "în spatele uşilor închise să dea liber traseismului politic al aleşilor locali", respectiv "să permită aleşilor locali care au fost aleşi pe listele unui partid în mandatul 2020-2024 să nu îşi piardă mandatul dacă vor candida la alegerile locale din 2024 pe listele altui partid".

Pe modelul din 2014

"Îi anunţ pe membrii cabinetului Ciolacu că, dacă vor adopta o astfel de ordonanţă neconstituţională, voi formula plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva tuturor membrilor guvernului care semnează această ordonanţă şi, evident, în primul rând împotriva premierului Ciolacu", a anunţat Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei a amintit de "rău famata OUG 55, adoptată de guvernul Ponta în 2014, care a determinat migraţia către PSD a aproape 500 de primari ai altor partide politice în pragul alegerilor prezidenţiale, primari momiţi cu proiecte finanţate din bani publici prin PNDL1. Această ordonanţă a provocat o fraudă electorală de proporţii la prezidenţiale".

"Cei 500 de primari traseişti au transferat către candidatul prezidenţial Victor Ponta, premier în exerciţiu, sute de mii de voturi. La vremea respectivă, după trecerea prin parlament a OUG 55, parlamentarii PNL au atacat la CCR legea de adoptare a ordonanţei, care a fost declarată neconstituţională", a menţionat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.