Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru de interne german: "Nu primim refugiaţi cu obiectivul de a rezolva problemele demografice"

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, a declarat joi că refugiaţii nu trebuie văzuţi ca o soluţie pentru problemele demografice ale Germaniei, susţinând că nu scăderea populaţiei Germaniei este motivul pentru care această ţară primeşte refugiaţi.

'Nu primim refugiaţi cu obiectivul de a rezolva problemele demografice', a afirmat el, potrivit agenţiei EFE, în timpul unui congres pe teme demografice desfăşurat la Berlin.

Citește și: Medic român, suspectat de DUBLĂ CRIMĂ în Ungaria

'Nu se poate construi o politică demografică bazată pe război, fugă şi expulzare', a mai spus Thomas de Maiziere referindu-se la motivele care-i determină pe refugiaţi să ceară azil în Germania.

'Este vorba despre dreptul internaţional, dreptul de azil şi ajutorul umanitar, iar cele două teme nu trebuie amestecate', a mai susţinut oficialul german. 'Prin urmare, primirea refugiaţilor nu constituie un element al politicii demografice şi nici nu poate fi', a insistat el.

Totuşi, Thomas de Maiziere a subliniat că dezvoltarea ulterioară a societăţii depinde şi de integrarea acelor persoane care rămân pentru o perioadă îndelungată în ţară, aşadar politicile de integrare sunt şi probleme demografice.

'Însă integrarea nu se obţine cu vorbe frumoase. Integrarea necesită reguli, obiective. Ea nu vine de la sine', a mai subliniat responsabilul de la Berlin. Oricine este dispus să se integreze, oricine dovedeşte interes şi angajament găseşte aici toate oportunităţile, în caz contrar 'îi va fi greu în Germania', a conchis Thomas de Maiziere, conform agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.