Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru francez provoacă Kremlinul: 'Vladimir Putin este direct responsabil pentru greutățile prin care va trece populația rusă'

the spokesman
Vladimir Putin

Ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat marți la CNN că președintele rus Vladimir Putin este „direct responsabil pentru dificultățile (financiare) prin care va trece conaționalii săi”.

Oficialul francez a afirmat că sancțiunile economice îndreptate spre Rusia sunt menite să lovească „în primul rând în Vladimir Putin, în primul rând în oligarhii ruși, în primul în sistemul economic și financiar rus, dar vor fi și efecte secundare asupra populației ruse”.

„Nu vrem să rănim populația rusă, dar prin impunerea sancțiunilor economice și financiare, Vladimir Putin va fi direct și personal responsabil pentru dificultățile prin care va trece populația”.

Ministrul Bruno Le Maire declarase mai devreme la postul de radio France Info că ''vom desfăşura un război economic şi financiar total împotriva Rusiei'' în urma invaziei în Ucraina.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a reacţionat marţi dur. ''Astăzi, un anume ministru francez a spus că au declarat război economic Rusiei. Supravegheaţi-vă limbajul, domnilor! Şi nu uitaţi că în istoria umanităţii războaiele economice s-au transformat adesea în războaie adevărate'', a scris Medvedev pe Twitter, potrivit Reuters.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.