Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru german acuza 'esecul complet' al UE de a-si controla frontierele

ue uniunea europeana

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, a denunţat duminică 'eşecul complet' al Uniunii Europene în asigurarea controlului frontierelor sale externe, în faţa afluxului de migranţi, oficialul german cerând adoptarea unor măsuri 'eficiente', transmite AFP.

''În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul (de refugiaţi) în faţa eşecului complet al UE, a cărei protecţie a frontierelor externe nu mai funcţionează'', a menţionat oficialul german, într-un comunicat de presă.

În opinia lui Dobrindt, s-au atins limitele capacităţii Germaniei de primire a refugiaţilor, iar acest semnal trebuie să fie înţeles în mod clar de celelalte state europene.

''Germania ajută în privinţa refugiaţilor de luni de zile şi cu o amploare mult mai mare decât toate celelalte state europene'', a subliniat ministrul german.

Aproximativ 12.200 de refugiaţi au sosit sâmbătă în oraşul german Munchen, care a ajuns la 'limita extremă' a capacităţilor sale de primire a refugiaţilor, potrivit poliţiei locale.

''Ţinând cont de cifrele înregistrate ieri (sâmbătă), este foarte clar că am ajuns la limita extremă a capacităţilor noastre'' pentru a prelua solicitanţii de azil care vin dinspre Balcani, via Ungaria şi Austria, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Munchen.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.