Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru PSD pune la îndoiala esența doctrinei liberale: PNL vrea să omoare spiritul antreprenorial

Guvern
guvern

Mnistrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a transmis vineri, după ce senatorul PNL Florin Cîțu a zis că prima măsură pe care liberalii o vor lua dacă ajung la guvernare va fi de a desființa programul Start-Up Nation, că politica economică a PNL nu poate depăși gândirea îngustă a fostului PDL care a promovat măsuri de austeritate și a blocat relansarea economică a României în perioada 2010-2012.

Citește și: SURSE - România va primi Transporturile în noua echipă de comisari europeni .

“De la Florin Cîțu m-aș fi așteptat să aflu, la modul cel mai concret, care sunt măsurile PNL pentru sprijinirea românilor care vor să înceapă o nouă afacere, într-o Românie codașă în topul european al densității IMM la suta de locuitori. În schimb, aflăm cum PNL vrea să omoare spiritul antreprenorial al românilor și cum ne spune tuturor că România nu are nevoie de un mediu de afaceri sănătos și competitiv. Este tot mai clar că în PNL-ul de astăzi este vie gândirea toxică a perioadei 2010-2012 care a reușit să sufoce economia națională prin promovarea austerității pe toate planurile”, spune Roxana Mînzatu.

Potrivit vicepreședintelui PSD, Florin Cîțu ar trebui să se informeze cu privire la rezultatele programului Start-Up Nation, sigur se poate informa cu încredere direct chiar de la simpatizanți ai partidului său care, cu grantul SUN și-au transformat viziunea în afacere care generează valoare adăugată în economie și locuri de muncă. Totodată, Mînzatu îl trimite pe Cîțu să se informeze și la instituțiile europene, care cer statelor membre să sprijine cu măsuri concrete și urgente IMM-urile.

“Deși este un politician tânăr, Florin Cîțu arată derapaje de gândire economică și o slabă înțelegere a necesității unor programe de sprijinire a antreprenoriatului. Poate că Florin Cîțu și PNL încă nu au aflat că, datorită Start-Up Nation, în numai doi ani, vorbim de peste 40.000 de firme înființate și de aproximativ 20.000 de idei de afaceri finanțate, că interesul românilor de a face primul pas în afaceri este în creștere. Poate că Florin Cîțu nu a aflat nici până astăzi că mai bine de jumătate dintre cei care au aplicat pentru finanțare în cadrul SUN sunt tineri până în 35 de ani, oameni activi, care pot pune bazele unei afaceri trainice. Florin Cîțu nu știe nici că aproape 1200 de aplicanți în cadrul cele mai recente ediții SUN sunt români din diaspora, oameni care vor să se întoarcă în țară, să muncească și să facă afaceri aici, români care ne cer zilnic să relansăm linii de finanțare similare. Poate că Florin Cîțu nu știe nici că Parlamentul European cere țărilor membre să sprijine IMM-urile, inclusiv înființarea de firme noi, pentru că ele asigură coloana vertebrală a economiei europene și contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos!”, a mai declarat Roxana Mînzatu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.