Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru Sănătății din Spania a demisionat

medic

Ministrul spaniol al sănătăţii, Ana Mato, citată într-o vastă afacere de corupţie implicând Partidul Popular aflat la putere, a anunţat miercuri că îşi prezintă demisia.

"Am hotărât să îmi prezint demisia. Nu vreau în niciun caz ca faptul de a rămâne în această funcţie să poată fi folosit pentru a aduce prejudicii guvernului spaniol, prim-ministrului (Mariano Rajoy) sau Partidului Popular", a afirmat Ana Mato într-un comunicat. 

Circa 40 de persoane, printre care foşti responsabili cu rang înalt din cadrul partidului condus de premierul Mariano Rajoy au fost puşi sub acuzare şi riscă un proces, în urma unui vast scandal de corupţie cu care se confruntă dreapta spaniolă cu începere din 2009, potrivit concluziilor unei anchete date publicităţii miercuri. 

Ana Mato nu a fost inculpată, însă este investigată în calitate de "beneficiară în folos propriu" de pe urma infracţiunilor comise de Jesus Sepulveda, fostul său soţ şi fost primar al localităţii Pozuelo de Alarcon, din apropiere de Madrid, se arată în documentul amintit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.