Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul adjunct al Apărării din Polonia: 'Probabilitatea unui război între NATO și Rusia este foarte mare!'

nato rusia cioburi

Tragedia recentă din orașul polonez Przevodiv le-a reamintit încă o dată partenerilor europeni de la Kiev de pericolul reprezentat pentru întregul continent de agresiunea rusă. Potrivit ministrului adjunct al apărării polonez Marcin Ochepa, acțiunile Rusiei sunt de natură să ducă la aderarea NATO la război, relatează portalul polonez Interia, care îl citează pe oficial.

Ochepa a menționat că evaluează destul de mult posibila participare a țării sale la confruntarea cu Rusia. El i-a îndemnat pe alți lideri ai comunității europene să nu mai privească escaladarea și extinderea granițelor geografice ale războiului doar din punct de vedere ipotetic.

"Dacă ceva probabil din punct de vedere politic este de cel puțin 30%, deja mă pregătesc pentru asta. Iar probabilitatea unui conflict între Rusia și NATO astăzi este foarte mare, la fel ca și probabilitatea unui conflict între China și Statele Unite", a declarat Ochepa.

El a adăugat că evenimentele actuale obligă lumea occidentală să se unească, așa cum a fost de mai multe ori, atunci când a existat o amenințare la adresa securității colective. "Riscul ridicat de escaladare a războiului ne obligă să căutăm urgent un consens privind securitatea, apărarea și politica externă. E greu să exagerezi aici. Ceea ce vedem astăzi nu este unul dintre conflictele postbelice, ci un conflict la scară largă care implică cea mai mare țară din lume", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.