Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe va găzdui, cu omologul grec, reuniunea informală a miniştrilor UE cu invitaţi din Albania şi Macedonia de Nord

mae.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va co-prezida, joi, împreună cu omologul său grec, Nikos Dendias, videoconferinţa informală a miniştrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene, avându-i ca invitaţi pe miniştrii omologi din Republica Albania, Olta Xhacka, respectiv din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani.

La reuniune vor participa şi reprezentanţi ai instituţiilor europene: Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Vecinătate şi extindere, şi Miroslav Lajcak, reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Reuniunea este organizată ca follow-up al recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe (10 mai 2021, Bruxelles), care a avut pe agendă o discuţie strategică privind regiunea Balcanilor de Vest, la solicitarea României şi a altor state membre, precizează sursa citată.

Dialogul ministerial iniţiat şi găzduit de miniştrii Aurescu şi Dendias "va prilejui un schimb de opinii privind stadiul reformelor întreprinse de cele două state candidate, obiectivele şi aşteptările acestora în perioada următoare, precum şi perspectivele deschiderii negocierilor de aderare la UE". Totodată, această iniţiativă se înscrie în dinamica intensă a contactelor României cu reprezentanţii celor două ţări, vizând susţinerea parcursului european al acestora.

În cadrul reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia valenţa strategică a regiunii Balcanilor de Vest pentru UE şi va arăta că "procesul de extindere trebuie să rămână o prioritate majoră a Uniunii, având în vedere forţa transformatoare a acestei politici europene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.