Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Interne a verificat Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a verificat, joi, modul de implementare a acţiunilor din Planul de măsuri pentru Sărbătorile de Paşte la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, alături de secretarul de stat Cornel Ciocoiu, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică.

"Ministrul s-a întâlnit cu poliţiştii de frontieră români şi bulgari şi a avut o discuţie cu prefectul judeţului, în condiţiile în care pentru dezvoltarea unor soluţii de extindere şi eficientizare din punct de vedere al administrării infrastructurii în PTF Giurgiu - Ruse sunt implicate şi autorităţile locale, CNAIR şi Direcţia Generală a Vămilor din subordinea ANAF", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul a solicitat poliţiştilor de frontieră români să susţină efortul din ultimele zile pentru a asigura un timp cât mai scurt desfăşurării procedurilor obligatorii de verificare. Carmen Dan se va afla şi vineri într-unul din punctele de frontieră intens tranzitate în această perioadă, urmând ca la finalul acestor evaluări să prezinte o analiză completă a situaţiei.

Activitatea poliţiştilor de frontieră de la PTF Giurgiu se desfăşoară la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control, respectiv şase benzi pe intrare şi şase pe ieşirea din ţară. "În cursul zilei de astăzi media timpilor de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse a fost de sub 10 minute pentru autoturisme şi sub 30 minute pentru autocamioane şi TIR-uri, pe sensul de ieşire. De asemenea, pe sensul de intrare timpul de staţionare în punctul de frontieră este similar cu cel de ieşire pentru autoturisme şi sub 20 de minute pentru camioane, pentru acestea din urmă fiind necesare şi derularea formalităţilor celor de la CNAIR şi Direcţia Generală a Vămilor", se arată în comunicat.

În baza Planului de măsuri implementat de MAI, la nivelul Poliţiei de Frontieră s-au luat măsuri de suplimentare a numărului de angajaţi din punctele de trecere a frontierei, 1.200 de poliţişti fiind detaşaţi cu misiunea de a fluidiza controlul la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.