Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: 'Bugetul programului Tomata a fost suplimentat cu 12 milioane de euro'

www.agerpres.ro
roșii, tomate

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, vineri, în județul Olt, unde s-a întâlnit cu producătorii de roșii, că încă 12 milioane de euro au fost alocate programului de sprijinire a legumicultorilor, anunță MEDIAFAX.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le-a dat asigurări legumicultorilor din Olt că Guvernul va continua să subvenţioneze cultivarea roşiilor.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

„Astăzi (n.r.-vineri) am semnat o Hotărâre de Guvern pentru că în buget erau prinse doar 50 milioane de euro, iar necesarul pentru etapa a doua era de încă 12 milioane de euro. Azi am semnat şi cele 12 milioane de euro pot să plece către dumneavoastră, către programul “, a declarat Adrian Oros.

Ministrul s-a întâlnit cu producătorii vineri la Izbiceni, în judeţul Olt, localitatea cu cel mai mare număr de fermieri care beneficiază de subvențíi de la stat pentru cultivarea roşiilor. O mie de dosare au fost depuse în 2019 pentru obţinerea „ajutorului de minimis pentru tomate”, potrivit datelor Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Olt.

Mai bine de două ore, ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii din localităţile de pe Valea Dunării. Oros i-a îndemnat pe legumicultori să se asocieze în cooperative pentru a putea câştiga, pe piaţă, competiţia cu roşiile aduse din străinătate.

„Chiar dacă s-au produs trei ani de zile roşii, chiar dacă roşiile sunt de calitate, balanţa comercială este tot inversă, în deficit. Noi, încă, la nivel de ţară, cumpărăm mult mai multe roşii, ca şi cantitate şi ca valoare, decât reuşim să vindem. Infinit mai multe. Cantitatea de roşii care intră în ţară creşte an de an. Timp în care, roşiile pe care le producem aici, nu reuşim să le vindem”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

El a vorbit şi despre magazinele Unirea, unul dintre proiectele de pe final de mandat al predecesorului său, Petre Daea. Oros a declarat că a trimis Corpul de Control să verifice legalitatea acestor magazine. „Nu ştiu exact cum rămâne cu magazinele Unirea pentru că, în prima mea zi de mandat, cei din Consiliul de Administraţie au venit să-mi spună că acolo ar fi, citez, . Drept pentru care am trimis Corpul de Control să vedem dacă așa este”, a mai declarat Adrian Oros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.