Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, discuții aprinse în stradă cu protestatarii APIA: 'Când îţi faci treaba corect, nu te ia nimeni la DNA! Calmaţi-vă!'

Inquam Photos / George Calin
florin barbu

Discuţii aprinse între protestatarii de la APIA, care au ieşit să îşi strige nemulţumirile în faţa Ministerului Agriculturii, şi ministrul Florin Barbu.

Angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), membri ai Federaţiei Agrostar, vor picheta timp de trei zile, în perioada 18-20 decembrie, Ministerul Agriculturii, informează sindicatul. Săptămâna trecută, angajaţii APIA au protestat în faţa Centrelor Judeţene şi a Centrelor Locale.

"Nu există aşa ceva din partea Guvernului, să dea vreun om afară pe reorganizare. Reorganizarea înseamnă altceva. Când îţi faci treaba corect, nu te ia nimeni la DNA! Calmaţi-vă! Nu înţelegeţi că facem reoganizarea în cadrul Ministerului", a fost mesajul ministrului Agriculturii, Florin Barbu, potrivit Antena3 CNN.

Totodată, angajaţii APIA anunţă că mişcările sindicale vor continua până la greva generală.

Angajaţii APIA au declanşat proteste de săptămâna trecută, nemulţumiţi de situaţia salarială. Funcţionarii acuză faptul că, deşi sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile acestora acestora au rămas la nivelul anului 2015.

Mai mult decât atât, aceştia consideră că se află într-o situaţi de discriminare, APIA fiind singura Agenţie din MADR care se află pe grilă teritorială, a arătat recent Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.