Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii face opoziție la Bruxelles: 'Nu putem fi de acord cu țintele obligatorii pentru pesticide'

capital.ro
pesticide

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat marți la Consiliul Agricultură și Pescuit, desfășurat la Bruxelles, că a transmis Comisiei Europene că România nu este de acord cu țintele obligatorii stabilite la nivel național cu privire la reducerea cantității de pesticide cu un procent aplicat unitar.

„Fermierii noștri au capacitatea de a produce alimente suficiente, fără a fi nevoiți să apeleze la o cantitate semnificativă de substanțe de protecție a plantelor. La preluarea mandatului de ministru al Agriculturii am spus că voi monitoriza cu atenție modul în care sunt utilizate aceste substanțe, prin intermediul unui grup de lucru constituit în cadrul Ministerului, iar cine nu respectă regulile de folosire a produselor de protecție a plantelor va fi sancționat. Nu trebuie să uităm că România este unul dintre statele membre care utilizează una dintre cele mai mici cantități de substanță activă la hectar în comparație cu media europeană. (0,57 kg substanță activă/ha, față de 2,6 kg/ha)”, afirmă ministru.

Am transmis Comisiei Europene că nu putem fi de acord cu țintele obligatorii stabilite la nivel național cu privire la reducerea cantității de pesticide cu un procent aplicat unitar. Reducerea cantităților de pesticide folosite în agricultură trebuie să țină cont de particularitățile fiecărui stat membru în parte, pentru a nu afecta viabilitatea fermelor și competitivitatea fermierilor. În calitate de reprezentant al României, am susținut interesele fermierilor români, am explicat clar de ce nu putem fi de acord cu această decizie și am solicitat ca toate documentele să fie analizate cu maximă atenție la nivel tehnic, pentru a nu pune în pericol securitatea alimentară a întregii Uniuni Europene!”, a mai declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.