Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: 'Graniţa României poate fi înconjurată de patru rânduri de tractoare'

Petre Daea

Fermierii români au peste 200 de mii de tractoare, faţă de cele 128 de mii pe care le aveau în 1989, astfel încât graniţa României ar putea fi înconjurată de patru rânduri de tractoare, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Forumul Fermierilor, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

"Am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români", a spus ministrul.

Acesta a explicat că producţia din zootehnie se datorează geneticii animalelor, dar şi fondurilor obţinute din partea Uniunii Europene. "Producţia la zootehnie, ea are semnificaţia preocupării şi pregătirii tehnologice a fermierilor români, în condiţiile în care efectivele de animale au scăzut, principalele producţii nu au scăzut. Am avut o stabilitate şi chiar o creştere şi aceasta datorită randamentelor pe cap de animal, datorită geneticii, datorită tehnologiilor, datorită suportului pe care l-a dat bugetul ţării şi datorită subvenţiilor pe care le-am luat de la Uniunea Europeană", a spus Petre Daea.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

România a ocupat în 2018 locul al patrulea în UE la efectivele de ovine şi caprine. Numărul total de bovine şi efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) la 1 decembrie 2018 faţă de 1 decembrie 2017 au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%, ajungând la 1 decembrie 2018 la 1,984 milioane capete. Atât numărul total de ovine şi caprine cât şi efectivul matcă (oi, mioare şi capre) au crescut cu 1,8%, respectiv cu 0,7%, ajungând la data menționată la 11,693 milioane capete, cu 39,1% mai mult faţă de anul 2006, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.