Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Alexandru Rafila, întâlniri la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pentru investiţiile în sistemul de sănătate din România

alexandru rafila vizita banca mondiala

Ministrul Alexandru Rafila, întâlniri la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pentru investiţiile în sistemul de sănătate din România

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi secretarul de stat Alexandru Rogobete, aflaţi într-o vizită de cinci zile în SUA, au avut întâlniri la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, dedicate investiţiilor în programele de infrastructură sanitară din România.

”Unul dintre cele mai importante parteneriate pe care le are România în domeniul Sănătăţii este cel cu Banca Mondială. Împreună, am realizat investiţii în domenii sensibile, radioterapie pentru pacienţii oncologici, creşterea capacitaţii de răspuns a secţiilor de terapie intensivă în momente critice sau construirea celor trei centre de mari arşi. Mă bucur că în urma discuţiilor avute cu doamna Vicepreşedinte Antonella Bassani şi domnul Juan Pablo Uribe, Directorul general la nivel global pe sănătate, a fost apreciată evoluţia rapidă a reformelor, prin dezvoltarea prioritară a serviciilor de medicină de familie şi a ambulatoriilor de specialitate din domeniul medical înregistrate în ultimii doi ani, precum şi avansul investiţiilor deblocate la începutul anului 2022”, a scris Rafila pe Facebook.

Banca Mondială asigură finanţare inclusiv pentru centrele medicale noi din Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti, destinate pacienţilor cu arsuri grave. Lista proiectelor susţinute cu aportul Băncii Mondiale include de asemenea investiţii în radioterapia oncologică şi terapia intensivă. Concomitent, la nivel de politici publice, Banca Mondială a apreciat progresele şi reformele înregistrate de Ministerul Sănătăţii în achiziţiile publice.

”Apreciez foarte mult sprijinul Băncii Mondiale în special pe întărirea capacităţii noastre administrative. Cred că o bună parte din succesul ministerului Sănătăţii în special pentru programele de achiziţii publice din sănătate se datorează importului de experienţă de la reprezentanţii BM. Este o veste bună că BM a decis să aprobe continuarea proiectelor pe care le-am început împreună”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat responsabil cu implementarea PNRR în sănătate.

Board-ul Băncii Mondiale a aprobat continuarea proiectelor începute în România în vederea consolidării capacităţii administrative şi a investiţiilor în domenii critice ale sistemului sanitar.

Vizita continuă pe parcursul săptămânii cu întâlniri la nivelul Guvernului SUA, inclusiv cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Justiţie şi ai Departamentului pentru Sănătate, dar şi la Casa Albă, unde delegaţia ministerului are programată o întâlnire cu Directorul Biroului pentru Politici de Pregătire şi Răspuns la situaţii Pandemice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.