Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al Justiției aplică placa românească: 'Actori străini încearcă să exacerbeze violenţa'

Reuters
proteste sua

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a afirmat joi că "agenţi străini" încearcă să "exacerbeze violenţa" în manifestaţiile organizate după moartea lui George Floyd, relatează AFP.

Până în prezent, 51 de persoane au fost arestate de autorităţile federale în legătură cu "revoltele violente", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului sunt organizate pe întreg teritoriul Statelor Unite după moartea acestui afro-american de 46 de ani ucis de un poliţist alb, la 25 mai, la Minneapolis.

Poliţia a procedat în total la circa 10.000 de arestări în tulburările care au avut loc în paralel cu aceste adunări, potrivit unei estimări preluate de media americane.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Bill Barr a afirmat că "agitatori extremişti" au "confiscat" manifestaţiile, citând în special grupul de extremă-stângă Antifa.

"Vedem, de asemenea, actori străini care manipulează toate părţile pentru exacerbarea violenţei", a adăugat ministrul, fără alte precizări.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Berbeceanu: Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela

Alături de el, directorul FBI, Christopher Wray, a evitat la rândul lui să arate vreo ţară cu degetul. "Aceşti agenţi străini ar trebui să ştie că noi observăm totul de foarte aproape şi suntem pregătiţi să acţionăm dacă este necesar", a declarat el.

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Robert O'Brien, a desemnat China, Iranul şi într-o măsură mai mică Rusia, dar şi Zimbabwe printre "adversarii străini" care intenţionează să se folosească de această "criză pentru a semăna discordie".

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Bill Barr a condamnat circumstanţele morţii lui George Floyd şi a recunoscut dreptul manifestanţilor paşnici de a se întruni.

El şi-a apărat însă decizia, criticată vehement, de a împrăştia cu forţa manifestanţii paşnici luni, chiar înainte ca Donald Trump să facă o vizită neaşteptată în faţa unei mici biserici istorice din apropiere de Casa Albă.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Preşedintele Statelor Unite "trebuia să poată trece prin faţa Casei Albe şi să traverseze strada pentru a vizita biserica", a declarat el, subliniind că a luat decizia de a-i împrăştia pe manifestanţi din motive de securitate, înainte de a afla că Donald Trump doreşte să facă această plimbare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.