Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al justiţiei, William Barr, anunţă o iniţiativă ce urmăreşte prevenirea atacurilor armate în masă

www.naplesnews.com
atac armat liceu Florida feb 2018

Ministrul american al justiţiei, William Barr, a anunţat miercuri o iniţiativă care urmăreşte prevenirea atacurilor armate în masă prin asigurarea de tratament pentru tulburări mintale şi alte forme de consiliere indivizilor potenţiali violenţi, relatează Reuters, anunță AGERPRES.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Acest demers vine după o lungă serie de atacuri sângeroase care au marcat SUA doar în acest an, între care masacrul din august din El Paso, în Texas, soldat cu 22 de morţi, şi cel de a doua zi din Dayton, Ohio, soldat cu nouă morţi.

William Barr a anunţat noul efort într-o scrisoare adresată procurorilor şi liderilor din poliţie de la nivel federal şi local, precizând că în decembrie, la o conferinţă de "training" la sediul FBI, vor fi prezentate "modele demonstrate de abordare a persoanelor deosebit de dificile" şi se vor discuta noi idei în ce priveşte confruntarea cu astfel de ameninţări.

Barr a menţionat în scrisoare un exemplu "de succes" în care FBI a colaborat cu părinţii şi cu asistenţii sociali pentru a obţine un ordin judecătoresc de supraveghere şi tratament psihiatric pentru o persoană tânără ce făcea obiectul unei anchete.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

La rândul lor, legislatorii americani examinează necesitatea adoptării de noi reglementări care să ajute FBI în anchetele de "terorism intern" cu privire la cetăţeni americani influenţaţi de aşa-zisa "supremaţie a albilor", antisemitism sau alte ideologii protejate de prevederile Constituţiei SUA ce consfinţesc libertatea de exprimare, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.