Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, mesaj CLAR către NATO, în urma speculațiilor privind trimiterea de trupe în Afganistan: 'România nu a discutat niciodată'

Mihai Fifor

România îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care le are faţă de partenerii din NATO, inclusiv cele privind trimiterea de trupe în teatrele de operaţii externe, a afirmat marţi, la Câmpulung Muscel, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

"România îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care le are faţă de partenerii noştri. (...) Am asigurat partenerii noştri atât de faptul că România îşi îndeplineşte angajamentul de a aloca 2% armatei României, ceea ce am făcut şi în 2017 şi avem deja şi în 2018, iar pe de altă parte arătăm angajamentul de a duce în continuare în teatrele de operaţii militarii români, atât pentru protecţia forţei, cât şi pentru instruirea trupelor afgane", a declarat Fifor, conform Agerpres.

Citește și: Iohannis, mesaj către Opoziție, după desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier: 'Mi-ar fi făcut plăcere...'

El a respins, totodată, orice speculaţii cu privire la o eventuală decizie a României de a nu mai trimite militari în Afganistan.

"România nu a discutat niciodată un astfel de subiect. România este o ţară membră NATO, are obligaţii asumate în cadrul alianţei şi ne ducem la îndeplinire această misiune fără niciun fel de problemă", a precizat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a participat marţi, la Câmpulung Muscel, la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii în Afganistan a militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.