Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării a discutat cu ambasadorul Italiei despre misiunile de poliţie aeriană în România

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, l-a primit, luni, pe ambasadorului Italiei la Bucureşti, Alfredo Maria Durante Mangoni, context în care a transmis aprecierea pentru angajamentul acestei ţări, în special privind participarea constantă la misiunea de poliţie aeriană întărită din România.

Potrivit unui comunicat MApN transmis AGERPRES, agenda întrevederii s-a axat pe cooperarea în cadrul NATO, cu accent pe deciziile aliate de la Summitul de la Madrid, pe evoluţia situaţiei regionale de securitate, sprijinul acordat Ucrainei şi aspecte ale cooperării dintre România şi Italia.

"Recent, un nou detaşament italian, format din aproximativ 150 de militari şi patru aeronave Eurofighter Typhoon, a sosit în ţara noastră şi va efectua, începând cu luna decembrie, misiuni de poliţie aeriană întârită, sub comandă NATO, pentru următoarele şase luni. Pentru acest lucru, vă mulţumesc", a spus Angel Tîlvăr, potrivit sursei citate.

Întâlnirea a prilejuit şi o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale, fiind punctată consistenţa cooperării la nivelul tuturor categoriilor de forţe armate. Nu în ultimul rând, părţile au reiterat disponibilitatea extinderii şi consolidării cooperării în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare şi organizarea de activităţi în beneficiul ambelor părţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.