Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării a luat greii din Armată și a descins la companiile din Bacău: Sunt vizate direct avioanele F-16!

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr susține că avioanele F-16 vor avea parte de mentenanță la cele mai înalte standarde, după ce s-a întâlnit cu reprezentanți ai două companii din Bacău, cu care MApN colaborează pentru dezvoltarea unor programe de modernizare a Forţelor Aeriene Române.

O delegaţie condusă de ministrul Angel Tîlvăr s-a întâlnit marți cu militarii Bazei 95 Aeriene, care participă la apărarea spațiului aerian național în zona de responsabilitate şi oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forțe contribuind, totodată, la constituirea pachetelor de forțe dislocabile şi la instrucția avansată în zbor a piloților.

Delegația a fost formată din grei ai Armatei

Din delegaţia MApN au mai făcut parte şeful Direcţiei Generale pentru armamente, generalul-maior Teodor Incicaş, locțiitorul şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard Baraboi şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.

După vizita la baza aerienă, ministrul Angel Tîlvăr a cuprins întâlniri cu reprezentanţi ai unor companii din industria de apărare cu care colaborează MApN, în calitate de beneficiar.

Industria de Apărare e esențială, spune Tîlvăr

„Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naționale. AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil. Dacă menționez doar două dintre activitățile acesteia, este ușor de înţeles de ce avem un interes major în buna funcționare a companiei: Centrul de Mentenanță pentru F-16 și Centrul Național de Mentenanță pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, ambele fiind desemnate centre de mentenanță de către Guvernul României. De asemenea, am văzut și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România. În același timp, am dorit să văd și alte facilități de producție implicate în industria națională de profil. Mă refer aici la ELMET INTERNATIONAL Bacău, care fabrică componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V", a declarat ministrul Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.