Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării anunţă INVESTIŢII de proporţii: Forţele Navale Române, înzestrate cu un SUBMARIN produs într-un şantier românesc

Industrial Marine Power
submarin

Ministrul propus pentru Apărare, Mihai Fifor, a precizat, luni, la audierea sa de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, că are în vedere lansarea unui program de înzestrare a Forţelor Navale cu un submarin produs într-un şantier românesc.

Citeşte şi: Procurorul Negulescu, lovit de 'AMNEZIE' la audieri. Declaraţii HALUCINANTE în faţa magistraţilor ÎCCJ

„Trebuie să întărim capabilităţile militare la Marea Neagră. Acest an va fi anul înzestrării Forţelor Navale Române pentru că este foarte mare nevoie de modernizare la Forţele Navale. Cred că este un program extrem de ambiţios cel pe care ne propunem să-l lansăm şi să-l ducem pentru aprobare în CSAT şi în Parlament – programul înzestrării Forţelor Navale cu un submarin, deci cu capacităţi de luptă submarine, un lucru care ar putea să readucă Forţele Navale în zona de principal actor, principal jucător la Marea Neagră, cum de altminteri ne dorim să fim ca Armată română în ansamblu”, a spus Fifor.

El a spus că programul este pe termen mediu, iar submarinul va fi produs în România.

„Ştiu că poate părea puţin stranie această chestiune. Armata are încă în dotare submarinul Delfinul pentru exerciţii şi, prin urmare, nu cred că e nimic spectaculos în ideea de a putea să derulăm un astfel de program pe termen mediu cu producţie a unei astfel de capacităţi într-un şantier naval românesc”, a adăugat Fifor.

Citeşte şi: Kovesi DESFIINŢEAZĂ Legile Justiţiei: 'Nu se vrea reformarea sistemului de justiţie, ci dependenţa procurorilor de ceva...' / VIDEO

Mihai Fifor, ministrul propus la ministerul Apărării Naţionale (MApN), a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 21 de "voturi" pentru şi 8 "împotrivă".

Mihai-Viorel Fifor, propus ministru al Apărării, a condus şi ministerul Economiei, în subordinea căruia se află mai multe companii naţionale de armament care au negociat în ultima vreme contracte cu firme străine interesate să producă echipamente militare în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.