Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării: Avem susținerea politică pentru 2% din PIB, până în 2026

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, la deschiderea anului universiar la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti că MApN are susținerea politică pentru alocarea a 2% din PIB, pentru înzestrare, până în anul 2026.

„După ani de subfinanţare cronică, Ministerul Apărării Naţionale are azi susţinerea politică pentru a aloca Apărării două procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin, ceea ce permite derularea unui proces de înnoire fără precedent în ultimele decenii”, a declarat, luni, Mihai Fifor, conform Mediafax.

Ministrul a menționat mai multe programe importante de înzestrare, precum achiziția aeronavelor F16 sau a blindatelor Piranha, declarând că în prezent, înzestrarea se implementează într-un ritm accelerat.

„Implementăm într-un ritm accelerat programe de înzestrare cu tehnică de luptă de ultimă generaţie care vor întări capacitatea de luptă şi de apărare a României ca stat NATO pe flancul de est”, a mai spus Fifor.

Ministrul le-a transmis studenților de la Academia Militară că sunt „generația care va duce la împlinire ambițioasele planuri în care Armata investește în prezent”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.