Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, dezvăluiri din şedinţa CSAT: 'Ne-am uitat unii la alţii, nu ne-a venit să credem'

csat 4 septembrie 2018

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, relatează desfăşurarea şedinţei CSAT de marţi, 4 septembrie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa fără a se adopta un aviz pe proiectul de rectificare bugetară.

"Nicăieri in lege nu este prevăzută suspendarea CSAT. E o găselniţă. Azi nimeni nu a întrebat: 'Oameni buni, suspendăm această şedinţă?' Nu m-am aşteptat. Mă aşteptam să găsim o atmosferă de dialog. S-a tăiat la SRI, dar există spaţiu de dialog între Ministerul Finanţelor şi SRI, se pot clarifica problemele de buget. Neavizarea rectificării bugetare duce la lucruri mult mai grave. Preşedinte nu ar trebui să blocheze această ţară. Despre asta ar trebui să vorbim.

CITEȘTE ȘI: Planta care vindecă tumorile şi bolile de ficat. Se găseşte şi în România

Eugen Teodorovici a fost mai mult decât deschis la dialog, chiar şi astăzi. A venit cu cifre, cu date, de aceea şi cere desecretizarea stenogramei şedinţei. Până la un punct, a părut să fie o şedinţă normală. După ce fiecare membru şi-a prezentat poziţia, credeam că se va trece la vot sau să avem un dialog. Puteam să stam în CSAT 10 ore, până ajungeam la o concluzie. Domnul preşedinte s-a ridicat de pe scaun: 'Suspend şedinţa'. Pac, în picioare, 'la revedere, la revedere'. A fost o atmosferă cât se poate de ciudată. Ne-am uitat unii la alţii, nu ne-a venit să credem", a declarat Fifor la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale. 

El a arătat că în şedinţa CSAT nu s-a putut obţine consens, astfel că avizul necesar pentru rectificarea bugetară nu a putut fi emis. 

Ulterior, în cadrul unor declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, ministrul Eugen Teodorovici a afirmat că Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), susţinând că suspendarea şedinţei CSAT nu are temei legal.

CITEȘTE ȘI: Trei pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți memoria pe termen scurt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.