Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Ucraina: Rusia se pregătește de o retragere într-un punct strategic

Oleksi Reznikov

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, consideră că, din cauza înfrângerilor suferite pe câmpul de luptă, armata rusă ar putea anunţa un nou "gest de bunăvoință" (retragere din zone ocupate, n.r) sub pretextul unui "dezastru provocat de om" pe teritoriul Rusiei.

Într-un interviu pentru Interfax-Ucraina, Reznikov a subliniat că Moscova caută deja opțiuni pentru posibile scenarii care să justifice în rândul societăţii ruse un nou succes al armatei ucrainene.

"Dacă urmăriți o serie de declarații publice din spaţiul rusesc, puteți vedea că se aud deja fraze precum 'probabil că trebuie să punem capăt operaţiunii militare speciale', 'trebuie să trecem în defensivă' sau 'trebuie să ne păstrăm noile teritorii'. La urma urmei, în cazul unui nou succes al armatei ucrainene, la care ruşii se aşteaptă cu siguranţă, aceştia să înțeleagă cum să 'vândă' (informaţia privind succesul părţii ucrainene, n.r.) în societate, cum să o servească oamenilor... Au mai avut așteptări 'supraîncălzite': capturarea Kievului în trei zile și finalizarea așa-numitei operaţiuni militare speciale în trei săptămâni... Deși propaganda în Federația Rusă funcționează bine, totul devine din ce în ce mai dificil de fiecare dată... Aceasta nu este prognoza mea, ci o reflecție, dar nu m-ar mira dacă le-ar apărea vreo problemă în scenariu, de tip catastrofal grav, făcut de om, pe teritoriul Rusiei. Să zicem că se întâmplă ceva cu o centrală, o hidrocentrală, o centrală nucleară, că exista riscuri pentru populație, iar asta va necesita atenție imediată din partea guvernului, acumulare de resurse, inclusiv de soldați. Și, astfel, se presupune că vor putea explica oamenilor de ce pun capăt ostilităților active din Ucraina. Adică vor trebui să anunţe un 'gest de bunăvoință' sub masca unui fel de cataclism pe teritoriul Federației Ruse" - a explicat ministrul ucrainean al apărării

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.