Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Ucraina: 'Rusia se pregătește în mod activ pentru tranziția spre apărare'

ft.com
razboi rusia ucraina

Războiul din Ucraina se mută într-o fază prelungită, iar lucrările de fortificare efectuate de trupele ruse confirmă faptul că Federația Rusă se pregătește să meargă în defensivă, a declarat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov.

"Potrivit multor semne, Rusia se pregătește să desfășoare o operațiune militară pe termen lung. Războiul se mută într-o fază prelungită. Vedem cum în regiunea Herson, în regiunea Zaporoje, ocupanții ruși desfășoară în mod activ lucrări de inginerie și fortificație pentru a merge în defensivă, dacă este necesar", a spus Oleksiy Reznikov, în timpul discursurilor sale adresate Consiliului Afaceri Externe al UE și Secretarului General al ONU, relatează ZN.ua.

Ministrul a spus că, de-a lungul frontierei Ucrainei cu Belarus, trupele din Belarus fac manevre active. Prin urmare, Ucraina este obligată să rezerve o parte din forțe în cazul în care Moscova presează Minskul și îl forțează să invadeze în mod deschis.

"Războiul distruge economia ucraineană. În fiecare zi crește nevoia de resurse pentru redresare. Prelungirea războiului implică riscul unei crize alimentare globale, precum și al unei alte crize a migrației. Având în vedere acest lucru, dorim să învingem inamicul și să ne eliberăm teritoriile cât mai curând posibil", a subliniat ministrul Apărării.

El a spus că autoritățile încearcă să coordoneze eforturile tuturor partenerilor - UE, NATO, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Japonia și alte țări - astfel încât să distribuie veniturile în trei etape: pe termen scurt, mediu și lung.

"Vedem clar că Rusia poate fi învinsă pe câmpul de luptă. Acest lucru va elibera lumea de tiranie, iar Europa de amenințarea constantă", a conchis Reznikov.

Reamintim că secretarul britanic de externe Liz Truss a declarat că forțele armate ale Ucrainei au nevoie de arme ofensive de un nou model. Tras a menționat că țările NATO ar trebui să crească sprijinul militar pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.