Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării: Înzestrarea României cu corvete a fost întreruptă 'din motive neimputabile' MApN

economica.net
corvete

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat, luni seară, că programul de achiziţie de corvete a fost întrerupt momentan, conform News.ro.

”Programul a fost întrerupt de noi din motive neimputabile Ministerului Apărării Naţionale, a fost o relaţie contractuală între o firmă dintr-o ţară aliată şi o firmă din România. Contractul nu s-a desfăşurat în parametrii pe care noi îi aşteptam, motiv pentru care acest lucru s-a întrerupt Noi suntem înscrişi într-un program european care se numeşte Corveta europeană, iar între timp nevoile operaţionale au putut fi asigurate şi altfel nu cum ne-am fi dorit dacă aveam aceste corvete, prin dotarea echipamentelor pe care le avem la dispoziţie în acest moment”, a declarat Tîlvăr.

Angel Tîlvăr a prcizat că 4-5 ani ar fi un orizont rezonabil de aşteptare pentru noile corvete.

Ce s-a întâmplat?

Conform defenseromania.ro, contractul a fost anulat după ce Asocierea formată din compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța nu au ajuns la un consens finaciar și nu au semnat contractul cu MApN preț de mai bine de patru ani.

În 2019 Asocierea a fost declarată câștigătoare. Ar fi trebuit construite la Constanța patru corvete de tip Gowind 2500. Licitația a fost demarată după ce în 2016 contractul a fost inițial alocat companiei olandeze Damen, prezentă în România la Șantierul Naval Galați unde construiește deja nave de luptă pentru forțe navele din întreaga lume. Olandezii au propus României corvete Sigma 10514.

MApN a justificat anularea procedurii prin lipsă de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.