Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost primit de guvernatorul statului american Alabama, Kay Ivey

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost primit, joi, de guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, la întrevedere a participat şi comandantul Gărzii Naţionale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon, discuţiile axându-se pe cooperarea excelentă dintre Armata României şi Garda Naţională din Alabama, în condiţiile în care în 2018 au fost celebraţi 25 de ani de cooperare în cadrul Parteneriatului Statal dintre România şi Alabama.

"Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat mulţumiri pentru sprijinul oferit Armatei României de Garda Naţională din Alabama în cadrul programelor de instruire, exerciţiilor şi activităţilor desfăşurate în comun, precum şi în operaţionalizarea aeronavelor multirol F-16. În acest sens, a fost subliniată oportunitatea consolidării acestei cooperări, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin în luptă a Gărzii Naţionale din Alabama la Brigada Multinaţională din Sud-Estul Europei, de la Craiova", se precizează în comunicatul MApN.

Totodată, Mihai Fifor a reiterat invitaţia adresată guvernatorului, respectiv comandantului Gărzii Naţionale din Alabama de a participa la manifestările prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018.

Întâlnirea dintre ministrul Apărării şi guvernatorul statului Alabama a avut loc în contextul vizitei pe care Fifor o desfăşoară în această săptămână în Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.