Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării Naţionale a propus afilierea SEEBRIG la Comandamentul Diviziei Multinaţionale

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat luni şi marţi, în Italia, la Reuniunea miniştrilor de resort din Europa de Sud-Est, unde a propus afilierea Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG) la Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est (MND-SE), se arată într-un comunicat de presă al MApN transmis Agerpres. "În cadrul intervenţiilor susţinute, ministrul Motoc a subliniat determinarea României de a juca un rol activ în cadrul SEDM şi de a contribui la toate proiectele aflate în derulare. În acest context, ministrul român a propus afilierea Brigăzii din Europa de Sud-Est (SEEBRIG) la Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est (MND-SE), în scopul instruirii personalului şi participării Comandamentului SEEBRIG la exerciţii în comun cu MND-SE, desfăşurate la standarde NATO", se arată în comunicatul de presă.

La reuniune au participat miniştrii Apărării din statele membre SEDM (South-East Europe Defence Ministerial) şi din Republica Moldova, care are statut de observator, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii de securitate regională. Totodată, Mihnea Motoc a confirmat iniţierea procesului de selecţie pentru nominalizarea viitorului Comandant român al SEEBRIG, pentru perioada 2017-2020, când România va deţine această funcţie. În plus, ministrul a prezentat disponibilitatea ţării noastre de a găzdui Comandamentul SEEBRIG conform prevederilor Acordului privind Forţa Multinaţională de Pace din Europa de Sud-Est (MPFSEE) şi a reiterat angajamentul României de a continua dezvoltarea proiectului "Femei lider în domeniul Securităţii şi Apărării", în calitate de naţiune-lider până la sfârşitul anului 2017.

Ministrul a avut şi întrevederi bilaterale cu omologii din Italia, Roberta Pinotti, din Turcia, Fikri Isik, şi din Republica Moldova, Anatol Şalaru. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte privind stadiul relaţiilor bilaterale cu Italia, Turcia şi Republica Moldova, precum şi aspecte de interes comun de pe agenda NATO în contextul discuţiilor cu partenerul turc, respectiv NATO şi UE cu partenerul italian. Evenimentul a marcat împlinirea a 20 de ani de existenţă a SEDM, iniţiativă regională ce contribuie la menţinerea păcii şi la întărirea relaţiilor de bună vecinătate şi cooperare între statele din Europa de Sud-Est, prin oferirea unei platforme de dialog politico-militar şi implicarea în proiecte cu aplicabilitate practică în domeniul securităţii şi stabilităţii regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.