Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, despre numirea noului şef al Armatei: 'Misiunile în teatrele de operaţii i-au desăvârşit profilul de comandant'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, îl felicită pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru preluarea mandatului de şef al Statului Major al Apărării şi subliniază că misiunile în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Irak şi Afganistan, dar şi cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare naţională i-au desăvârşit acestuia "profilul de comandant şi, în acelaşi timp, i-au şlefuit abilităţile diplomatice", anunță AGERPRES.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

"Felicitări generalului-locotenent Daniel Petrescu pentru avizarea de către CSAT în funcţia de şef al Statului Major al Apărării! L-am propus pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru funcţia de şef al Statului Major al Apărării, iar astăzi, în şedinţa CSAT, a fost avizat pentru numirea pe funcţie. Daniel Petrescu este un ofiţer cu o pregătire şi experienţă de excepţie, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă şi stat major din Marea Britanie şi Colegiul Naţional de Război al SUA. Misiunile în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Irak şi Afganistan, alături de camarazii şi subordonaţii săi, dar şi cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare naţională i-au desăvârşit profilul de comandant şi, în acelaşi timp, i-au şlefuit abilităţile diplomatice", a scris ministrul Apărării, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat, miercuri, numirea general-locotenentului Daniel Petrescu ca şef al Statului Major al Apărării.

"Am avut astăzi pe ordinea de zi avizarea numirii noului şef al Armatei în persoana domnului general-locotenent Petrescu, un militar cunoscut, respectat, eminent, care a fost avizat favorabil pentru poziţia de şef al Armatei Române", a spus preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Citește și: Mega-lovitură! Amenzile vor exploda- Când se va întâmpla asta

Pe 28 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă, care ocupa funcţia de şef al Statului Major al Apărării. General-locotenentul Daniel Petrescu a fost locţiitorul şefului SMAp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.