Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării şi şeful Statului Major al Apărării au discutat cu echipele de comandă dislocate în misiuni Bosnia şi Herţegovina, Kosovo şi Polonia

digi24.ro
mapn

Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au discutat, miercuri prin videoconferinţă, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia şi Herţegovina, Kosovo şi Polonia. Militarii au informat conducerea MApN despre modul în care îşi îndeplinesc misiunile şi despre situaţia de securitate din zonele de responsabilitate şi au precizat că sunt cu sufletul alături de cetăţenii României care vor sărbători, pe 1 Decembrie, Ziua Naţională, potrivit news.ro.

„Gândurile noastre se îndreaptă, cu recunoştinţă şi respect, către militarii care sărbătoresc Ziua Naţională a României în misiuni internaţionale, reprezentând Ţara cu mândrie, cinste şi profesionalism. Vă doresc, fiecăruia dintre dumneavoastră, cei care vă aflaţi departe de casă, dar cu inima acasă, să vă  bucuraţi de această zi sfântă, să izbândiţi în tot ceea ce faceţi şi să vă întoarceţi, cu toţii, sănătoşi şi cu sentimentul datoriei împlinite, la cei dragi dumneavoastră”, a afirmat Angel Tîlvăr, conform unui comunicat de presă al MApN.

Ministrul a mulţumit militarilor pentru modul în care colaborează cu colegii din celelalte ţări aliate şi partenere şi a apreciat că România are garanţii de securitate fără precedent.

„Războiul din Ucraina a testat vigilenţa, coeziunea, solidaritatea şi determinarea NATO de a-şi respecta angajamentele, de a asigura securitatea şi integritatea spaţiului euro-atlantic.  Imediat după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, NATO a activat cu promptitudine, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând forţe şi tehnică de luptă pe teritoriul ţărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România”, a concluzionat Angel Tîlvăr.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării le-a mulţumit tuturor pentru curajul şi dedicarea cu care îşi fac datoria departe de ţară şi de cei dragi, i-a asigurat de întreaga disponibilitate a conducerii MApN pentru executarea misiunilor în condiţii optime şi a apreciat modul în care îşi reprezintă ţara şi contribuie la securitatea Europei.

„În continuare, ne vom onora cu acelaşi profesionalism angajamentele internaţionale prin participarea cu trupe la misiuni de pace, umanitare şi de combatere a terorismului sub egida Alianţei, Uniunii Europene şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vă asigur că siguranţa şi securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate pentru noi. În numele Statului Major al Apărării vă urez La mulţi ani de Ziua Naţională a României!”, a transmis generalul Daniel Petrescu, potrivit sursei citate.

Ziua Naţională va găsi peste 500 de militari români în misiuni şi operaţii externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi misiuni de tip coaliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.