Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Aurescu, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretul ONU România

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Importanţa promovării tinerilor şi susţinerea în cadrul UE şi în alte foruri internaţionale a priorităţilor şi obiectivelor tinerilor a fost evidenţiată, miercuri, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la Gala Aniversară a Asociaţiei Tineretul ONU România, ce a marcat zece ani de la înfiinţare, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, Aurescu a felicitat reprezentanţii asociaţiei pentru activitatea neîntreruptă şi rezultatele obţinute, evocând relaţia strânsă de cooperare dintre minister şi asociaţie, concretizată, printre altele, prin protocolul de colaborare încheiat în anul 2016.

Totodată, ministrul a încurajat UN Youth să continue cu aceeaşi energie Conferinţa Internaţională a studenţilor dedicată simulării reuniunilor ONU (Bucharest International Student Model United Nations Conference - BISMUN), care are loc anual la Bucureşti şi care a reprezentat nucleul dezvoltării organizaţiei.

Ministrul Bogdan Aurescu a mai subliniat că implicarea generaţiei tinere este esenţială pentru abordarea unor teme stringente de pe agenda ONU şi a Ministerului Afacerilor Externe, precum schimbările climatice, inteligenţa artificială, securitatea cibernetică sau un nou regim pentru spaţiul cosmic.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

De asemenea, ministrul Aurescu a amintit faptul că România exercită, până în 2021, preşedinţia Comunităţii Democraţiilor, având drept prioritate, printre altele, implicarea tinerilor în cadrul proceselor democratice. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a adresat tinerilor invitaţia de a se alătura unora dintre proiectele lansate în acest cadru, precum Forumul Tinerilor, în vara anului viitor, se menţionează în comunicat.

Asociaţia Tineretul ONU România este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2009 şi condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale. Printr-un protocol de colaborare semnat în anul 2016 între Asociaţie şi Ministerul Afacerilor Externe, Asociaţia Tineretul ONU s-a implicat activ, în ultimii trei ani, în procesul de selecţie pentru includerea reprezentanţilor de tineret în delegaţia naţională condusă de preşedintele României la segmentul de dezbateri generale la nivel înalt al Adunării Generale ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.