Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, se deplasează în Iran, în contextul eforturilor UE de menţinere a Acordului atomic

AP
racheta iran nuclear

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, se va deplasa în Iran, în contextul eforturilor Uniunii Europene de a menţine Acordul nuclear contestat vehement de Administraţia Donald Trump, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Alexander Schallenberg a declarat că va efectua sâmbătă şi duminică o vizită la Teheran pentru a transmite un "mesaj european". Înaintea vizitei, Alexander Schallenberg se va consulta cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Citește și: Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Europenii sunt de acord că "trebuie să contribuim la detensionarea crizei", a declarat, la rândul său, Heiko Maas, ministrul german de Externe.

Tensiunile între Occident şi Iran s-au amplificat începând din anul 2018, când preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Administraţia de la Teheran.

Franţa, Marea Britanie, Germania, Rusia şi China depun eforturi pentru a menţine Acordul atomic, în contextul în care Iranul a suspendat unele angajamente din cauza sancţiunilor impuse de SUA.

Citește și: ANAF a făcut anunțul! Proiectul va fi finalizat la sfarșitul lunii- Ce modificări se aduc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.