Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat UPDATE Fostul ministru britanic al Energiei, Grant Shapps, numit interimar

telegraph.co.uk
Ben Wallace

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat, înainte de o remaniere așteptată din partea premierului, relatează Sky News. Demisia fusese deja anunțată în ultimele săptămâni și coincide cu o remaniere a guvernului conservator, scrie News.ro.

Wallace declarase că va demisiona din această funcție la următoarea modificare a cabinetului său, înainte de a se retrage la următoarele alegeri.

Conform BBC, noul ministru al Apărării ar urma să fie anunțat joi de către premierul Rishi Sunak. Printre numele menționate de conservatorii de rang înalt ca potențiali înlocuitori se numără ministrul forțelor armate James Heappey și secretarul șef al Trezoreriei John Glen.

Downing Street a refuzat să comenteze informațiile despre succesorul lui Wallace.

"Ministerul Apărării pe care îl las este acum mai modern, mai bine finanțat și mai încrezător decât organizația pe care am preluat-o în 2019. Cred cu adevărat că, în următorul deceniu, lumea va deveni mai nesigură", a spus Wallace.

Rishi Sunak a declarat că Wallace a lucrat în "cele mai solicitante posturi din guvern" și a plecat cu "mulțumirile și respectul" său.

UPDATE 31 august 11:53

Fostul ministru britanic al Energiei, Grant Shapps, numit în funcția de ministru al Apărării

Guvernul britanic l-a numit pe fostul ministru al Energiei, Grant Shapps, în funcția de ministru al Apărării. Numirea vine după demisia lui Ben Wallace. Guvernul britanic l-a numit pe fostul ministru al Energiei, Grant Shapps, în funcția de ministru al Apărării, înlocuindu-l pe Ben Wallace, care a declarat că dorește să se retragă după patru ani în această funcție, relatează The Guardian.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat, înainte de remanierea așteptată din partea premierului.

"Ministerul Apărării pe care îl las este acum mai modern, mai bine finanțat și mai încrezător decât organizația pe care am preluat-o în 2019. Cred cu adevărat că, în următorul deceniu, lumea va deveni mai nesigură", spunea Wallace.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.