Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al Apărării: 'Să fim sinceri, va trece destul de mult până când cineva va trimite avioane de luptă în Ucraina'

blogbeforeflight.net
Eurofighter Typhoon

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat într-un interviu acordat publicației germane Spiegel că Ucraina va putea obține avioane de luptă Eurofighter Typhoon abia după încheierea războiului.

„ Va trece destul de mult până când cineva va trimite avioane de luptă în Ucraina, să fim sinceri în privința asta. Avioane moderne precum Eurofighter-ul, pe care îl avem în Marea Britanie, îl numim Typhoon, vor fi livrate în Ucraina abia după război”, a spus Wallace.

Potrivit acestuia, acesta este consensul dintre partenerii occidentali. „Cu toate acestea, fiind în principiu pregătiți să facem acest pas la un moment dat, ne manifestăm hotărârea de a ajuta Ucraina atât cât va fi nevoie”, a subliniat el.

Ministrul a reamintit că pregătirea piloților necesită mult timp.

„De aceea este mai bine să începem acum. Nu știm cum va continua acest război, dacă va mai dura un an sau doi. Începând antrenamentele luptătorilor, ne pregătim pentru neașteptat”, a spus Wallace.

"Dacă la un moment dat decidem să trimitem efectiv avioane de luptă, vor fi gata. Spre deosebire de tancurile de luptă, nu vor exista întârzieri cu avioanele de luptă după ce se va lua o decizie politică", a explicat el.

Ucraina este interesată în mod deosebit de avioanele de vânătoare din SUA, Marea Britanie, Franța și Germania.

5 ani de antrenamente

Dar "nu a fost luată încă nicio decizie" de a livra Ucrainei avioane de luptă, Marea Britanie a explicat că "nu ar fi practic" să fie oferite Ucrainei avioane extrem de sofisticate, precum Eurofighter Typhoon sau F-35, aflate în dotarea forţelor aeriene britanice, având în vedere perioada îndelungată de instruire a piloţilor militari pentru a le folosi, perioadă ce poate merge şi până la cinci ani în cazul avioanelor de ultimă generaţie.

"Suntem dispuşi să facem tot posibilul să antrenăm aceşti piloţi cât mai repede posibil, dar vorbim de material militar complex. Aşa cum ştiţi, actuala perioadă de antrenament pentru piloţii britanici este de cinci ani", a indicat reprezentantul guvernului de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.