Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al apărării: Vladimir Putin ar putea declara în 9 mai mobilizarea în masă a rezervelor sale pentru o ultimă ofensivă în Ucraina

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Marea Britanie a prezis că Vladimir Putin se va folosi de parada de ziua victoriei Rusiei, pe 9 mai, pentru a anunța mobilizarea în masă a rezervelor sale pentru o ultimă ofensivă în Ucraina. Vineri, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că președintele rus ar putea declara un nou război împotriva "naziștilor" din lume la parada în cadrul căreia Moscova marchează sfârșitul implicării Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial, informează dailymail.co.uk.

Moscova și-a reorientat eforturile pentru a cuceri atât coasta de est, cât și cea de sud a Ucrainei.

Cu toate acestea, la fel ca în primele luni ale invaziei, forțele rusești se confruntă cu o rezistență puternică din partea armatelor hotărâte ale Kievului.

Unii analiști au prezis că Putin a vrut să se afle într-o poziție în care să poată declara o formă de victorie pe 9 mai. Dar, având în vedere că parada de ziua victoriei Rusiei este acum la mai puțin de două săptămâni distanță, acest lucru pare mai puțin probabil.

În schimb, Wallace a declarat pentru LBC Radio că Putin ar putea folosi ocazia pentru a declara un nou război împotriva celor pe care el i-ar numi naziștii lumii, pentru a-și galvaniza populația într-o nouă ofensivă împotriva apărătorilor ucraineni.

„Nu aș fi surprins... că el va declara probabil de 1 Mai că acum suntem în război cu naziștii din lume și trebuie să mobilizăm în masă poporul rus"', a declarat vineri dimineață Wallace. „Putin, după ce a eșuat în aproape toate obiectivele, ar putea căuta să consolideze ceea ce are... și să fie doar un fel de creștere canceroasă în interiorul țării', a continuat el. „Trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să scoată efectiv lampa de pe stâncă și să menținem impulsul care îi împinge înapoi”. Wallace a spus că, deși nu are informații care să spună că Putin plănuia un astfel de anunț, acesta era probabil, având în vedere comentariile sale anterioare. „Am văzut o serie de declarații din partea lui Putin despre faptul că acest lucru a devenit un război, acesta este un război prin procură - ceea ce nu este - și naziștii sunt peste tot, practic, nu sunt doar în Ucraina, NATO este plină de naziști. Cred că va încerca să treacă de la operațiunea sa specială"', a declarat Wallace la LBC. „El a rulat terenul, a pus bazele pentru a putea spune uite, acesta este acum un război împotriva naziștilor și ceea ce am nevoie este mai mulți oameni. Am nevoie de mai multă carne de tun rusă". Wallace a spus că comandanții lui Putin au condus mulți soldați la moarte în război. Kievul estimează că numărul acestora se ridică la 23.000.

Secretarul Apărării a criticat „încercările patetice” ale Kremlinului de a-și ascunde pierderile și a adăugat că pentru Rusia a ordona o mobilizare în masă a rezervelor sale ar fi o „recunoaștere a eșecului”.

La începutul acestei săptămâni, Putin a promis că va folosi arme nucleare împotriva oricărei țări care îndrăznește să „interfereze” cu războiul Rusiei din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.