Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic de interne, în centrul unui scandal. Braverman este suspectată că a încercat să obţină un tratament preferenţial după un exces de viteză

bbc.com
suella braverman

Ministrul britanic de interne Suella Braverman se află în dificultate, fiind suspectată că a încercat să obţină un tratament preferenţial după un exces de viteză, opoziţia cerându-i o anchetă premierului Rishi Sunak, relatează AFP.

Potrivit The Sunday Times, care a publicat informaţia, după ce a primit o amendă pentru exces de viteză, ministrul le-a cerut consilierilor săi să-i organizeze un curs particular privind Codul Rutier pentru a evita pierderea de puncte pe permisul de conducere, evitând astfel urmarea unui astfel de curs într-un grup mai larg de automobilişti.

Afacerea a ajuns la urechile premierului Rishi Sunak la summitul G7. Întrebat de jurnalişti despre acest caz, el a răspuns că nu cunoaşte "toate amănuntele privind ceea ce s-a întâmplat".

"Înţeleg că ea şi-a exprimat regretele pentru exces de viteză, a acceptat sancţiunea şi a plătit amenda", a declarat el potrivit agenţiei PA, dând asigurări că ministrul se bucură "bineînţeles", de încrederea prim-ministrului.

Opoziţia laburistă cere o anchetă, estimând că ministrul a încălcat regulile codului ministerial, ceea ce ar putea atrage plecarea sa din guvern.

"Dna Braverman recunoaşte că a condus cu exces de viteză vara trecută şi regretă acest lucru. Ea a ales să piardă trei puncte pe permisul său şi a plătit amenda anul trecut", a reacţionat un purtător de cuvânt într-un comunicat transmis AFP.

Ministrul de interne nu a reacţionat până acum direct la aceste acuzaţii, notează France Presse.

Numirea Suellei Braverman în acest post a fost primită de la început cu critici, întrucât ea a trebuit să demisioneze din precedentul guvern pentru că a trimis un document oficial de pe o adresă de e-mail personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.