Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic pentru Brexit are încredere totală în Theresa May

Daily Express
David Davis si Theresa May

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, şi-a exprimat luni susţinerea faţă de premierul Theresa May, respingând ferm remarca făcută de fostul ministrul al finanţelor George Osborne, care a spus despre May că este "condamnată la moarte", relatează Reuters, conform agerpres.

"Mi se pare incredibil de autoindulgent pentru conservatori să se preteze la aşa ceva. Treaba noastră este să ne ocupăm de guvernarea ţării", a declarat David Davis pe postul de televiziune ITV.

Citeşte şi: Selfie şi agresiuni. Liderul opoziţie ruse şi-a început campania electorală într-un mediu ostil

Partidul Conservator al Theresei May nu a reuşit să-şi asigure o majoritate în parlament la alegerile legislative de săptămâna trecută şi va avea nevoie susţinerea Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda de Nord pentru a putea guverna. Ministrul Davis a menţionat luni că formaţiunea sa nu intenţionează să adopte viziunile DUP în probleme ca avortul şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

"Nu le adoptăm viziunile, nu le adoptăm politicile", a subliniat David Davis. "Am revenit la guvernare, într-adevăr, cu un guvern minoritar, avem datoria să-l punem la treabă, avem datoria să ne respectăm angajamentele faţă de poporul britanic".

El a ţinut să adauge, pe de altă parte, că Theresa May este "un premier formidabil de bun", respingând afirmaţiile că aceasta s-ar fi "înecat în lacrimi" după anunţarea rezultatului alegerilor. "E bine, îşi face treaba în continuare", a dat asigurări Davis.

Theresa May "este condamnată la moarte", a declarat pentru BBC fostul ministru al finanţelor şi rival al lui May George Osborne, adăugând că "singura întrebare este cât timp mai are de petrecut pe culoarele morţii". Osborne, care în prezent este redactor-şef la Evening Standard, este doar unul din numele de pe lunga listă a celor care consideră că May nu mai poate continua în fruntea guvernului după înfrângerea umilitoare din alegerile de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.