Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Bugetului explică în ce condiţii ar putea scădea TVA cu 2 puncte procentuale

tva 19-24476

TVA ar putea fi scazuta cu 2 puncte procentuale daca în primul trimestru al anului viitor vor fi încasari suplimentare de 2 miliarde lei la buget, a anuntat ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, marti, la Palatul Parlamentului.

'Am discutat cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene ca aici am avut divergente pe nivelul veniturilor de anul viitor. Dumnealor au spus ca va fi mai redus, noi am spus ca va fi un pic mai mare. În buget am introdus datele pe care le-am agreat împreuna, anume datele dumnealor. Am convenit ca, daca în primul trimestru vom avea venituri excedentare, la fel si în al doilea trimestru, practic în primele sase luni, toate acestea sa le îndreptam spre masuri de relaxare fiscala în special în zona TVA. Acolo va fi o decizie politica luata împreuna cu prim-ministrul României', a spus Vâlcov.
El a precizat ca în primul trimestru al anului viitor încasarile la buget vor fi de 1-2 miliarde lei.
'În primul trimestru vom avea o crestere a veniturilor cu 1-2 miliarde lei. Toate acestea vor fi directionate catre masuri de relaxare fiscala. Va dau un exemplu. Daca dupa primul trimestru vom vedea ca avem încasari suplimentare de 2 miliarde lei, vom putea, undeva la jumatatea anului, sa luam masura de reducere a TVA cu 2% (2 puncte procentuale - n.r.). Daca vom vedea ca vor fi 4 miliarde în plus, vom merge cu 4% (puncte procentuale - n.r.). Bineînteles, va fi decizia politica, ori pe un anumit sector, ori de la începutul anului 2016. Excedentul ne va permite sa ne îndreptam spre aceasta masura', a precizat ministrul delegat pentru Buget.
Deficitul bugetar agreat cu reprezentantii CE si FMI de 1,83%, potrivit lui Vâlcov, reprezinta încadrarea în parametrii discutati initial.
'Acest deficit agreat de 1,83% înseamna încadrarea în parametrii discutati initial, anume acest MTO, acest deficit structural de 1%, si acest deficit ESA de 1,2%, si nu 1,4%, pentru ca între timp au mai aparut date suplimentare în partea a doua a anului 2014. Nu primim nimic din ceea ce nu este al nostru. Vestea buna a fost atât pentru FMI, cât si pentru Comisia Europeana ca bugetul de anul viitor nu are o gaura, asa cum probabil au aflat dumnealor din presa româneasca, ci el se închide foarte bine. Mai mult decât atât, am putut sa venim cu doua noi masuri, anume reducerea TVA la pachetele all inclusive din turism, dar si sa aducem plata titlurilor executorii trei trimestre din patru din 2016 în 2015. Practic, din cele 3,5 miliarde lei, noi vom plati undeva la 2,8 miliarde lei anul viitor. Reducerea TVA în turism se va aplica de la 1 ianuarie la 9%', a explicat Vâlcov.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.