Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan a luat la verificat prefecții

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat, luni, la Braşov, cu prefecţii despre pregătirea organizării alegerilor locale parţiale care vor avea loc în această toamnă în mai multe localităţi, despre prezentarea unor măsuri administrative şi legislative pe care MAI intenţionează să le ia pentru o mai bună gestionare a situaţiei eliberării paşapoartelor, dar şi gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece.

Luni a avut loc, la Braşov, deschiderea lucrărilor convocării prefecţilor, prilej cu care ministrul Dan a abordat priorităţile pentru sfârşitul acestui an care privesc zona de competenţă a instituţiilor prefectului.

Citește și: ATENȚIE! Sumă RECORD pusă de FBI pe capul unui român! Cine este și ce a făcut

Ulterior, ministrul Carmen Dan a făcut o serie de vizite la sediile inspectoratelor judeţene - Poliţie, Jandarmerie şi Pompieri, unde s-a întâlnit cu personalul aflat la serviciu. Dialogul s-a axat pe situaţia privind deficitul de personal şi propunerile pentru întărirea autorităţii angajaţilor MAI, în contextul în care, în această toamnă, ministerul intenţionează să aducă o serie de modificări legislative în acest domeniu, iar acestea vor avea în vedere propunerile şi opiniile angajaţilor, a organizaţiilor profesionale şi sindicale.

Citește și: Dezvăluire interesantă! Sumă considerabilă plătită de Liviu Dragnea pentru a fi prezent la mormântul lui Avram Iancu

Referindu-se la deficitul de personal, ministrul Carmen Dan a prezentat măsurile luate în ultima lună şi care privesc creşterea cifrei de şcolarizare în şcolile de agenţi şi subofiţeri, reducerea perioadei de şcolarizare de la 2 ani la 1 an şi pregătirea a 2 promoţii pe an - măsuri care au intrat în vigoare din această toamnă şi care vor avea ca rezultat atingerea unui prag de aproximativ 5.000 de absolvenţi pe an din şcolile de agenţi şi subofiţeri, faţă de 1.500, cât este în prezent. O altă temă discutată cu angajaţii MAI a fost aceea a încadrărilor din sursă externă, opinia majoritară fiind aceea ca această formă de intrare în sistem ar trebui să reprezinte excepţia, regula fiind parcurgerea unei instituţii de învăţământ a MAI.

Citește și: Simona Halep a primit o veste URIAȘĂ! Sunt în joc milioane de dolari

În ceea ce priveşte întărirea autorităţii angajaţilor MAI, ministrul a prezentat câteva dintre propunerile primite în ultima perioadă, printre care se regăsesc necesitatea achiziţionării unor echipamente de protecţie sau introducerea unor module de perfecţionare fizică şi tactică, astfel încât pregătirea să nu se rezume la perioada de şcolarizare.

Toate aceste propuneri vor fi prezentate organizaţiilor reprezentative pentru a fi finalizate sau completate cu alte măsuri legislative sau administrative, însă şi opiniei publice.

Citește și: Facebook țintește să acapareze TOT! Cum vrea să scoată bani de la firmele mari

La discuţiile cu prefecţii din ţară au participat şi secretarii de stat ai MAI care coordonează instituţiile prefectului şi situaţiile de urgenţă, Mihai Chirică şi Raed Arafat.

Întâlnirile de luni continuă seria de discuţii pe care ministrul Carmen Dan le-a avut cu angajaţii MAI, pe aceste teme, urmând ca, în perioada următoare, să aibă loc şi o întâlnire cu organizaţiile sindicale.

Citește și: Adevărul despre afacerea fostului soț al Gabrielei Cristea! „Secretul” lui Marcel Toader .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.